Magische dingen gebeuren als je de wet van aantrekking inzet

The Good Place Testimonial

Ellen heeft maar liefst twee keer meegedaan aan mijn programma: The Good Place. Er is zelfs nog iets heel moois uitgekomen en dat deelt zij nu in haar verhaal. Het leek me leuk om de verhalen te delen van meerdere mensen die mijn cursus hebben gevolgd. The Good Place is namelijk veel meer dan een cursus. We zijn echt een soort familie geworden en connecten dagelijks met elkaar in de groep. Het zijn allemaal gelijksgestemden die graag willen groeien. We zijn stuk voor stuk bezig met persoonlijke ontwikkeling, law of attraction, zelfliefde en meer in je eigen kracht durven te staan om je dromen waar te maken. 

Vandaag deelt Ellen dus haar verhaal en wat het programma met haar heeft gedaan. Heb jij het ook gevolgd? Dan mag je altijd mailen naar [email protected] als je jouw verhaal ook graag wilt delen. 

Dankzij mijn schrijfvriendin Lenny kwam ik terecht bij Cynthia. Ik werd meteen enthousiast toen ik haar filmpjes op YouTube keek en voelde hoe zij haar kundigheid en enthousiasme wist over te brengen. Niet veel later kwam de aankondiging dat ze een programma over LOA ging starten. Met kriebels in mijn buik meldde ik me aan en vol verwachting startte ik met het programma The Good Place. Ik had de E-guide al doorgenomen en vooral heel veel zin om te beginnen.

Ik maakte er een gewoonte van om iedere ochtend te starten met het bekijken van de video en het maken van de opdrachten gedurende de dag. ’s Avonds na achten liet ik in de Facebookgroep de dingen achter waar ik die dag dankbaar voor was. Ook las ik alle andere reacties en ervaringen. Zoals Cynthia zelf zegt: de kracht van de groep is enorm. Ook al gebeurt er bij jou misschien niets (of denk je dat er niets gebeurt), door oprecht dankbaarheid en blijdschap te voelen voor de ander, helpt het jou ook om meer dankbaar te zijn en in een hoge energie te komen.

Deze 30 dagen (of beter gezegd 60 dagen 😉) ben ik gegroeid als persoon. Ik heb geleerd hoe groot de kracht van dankbaarheid is en hoe ik liever voor mezelf kan zijn. Ik voel me sterker als mens, sta dichter bij mijn gevoel en heb meer zelfvertrouwen. Ik bespreek het nu ook met mensen in mijn omgeving. Eerder voelde ik een bepaalde remming, alsof ik me ervoor schaamde. Nu weet ik dat het juist heel fijn en waardevol is om te bespreken waar je mee bezig bent. Het brengt je in contact met gelijkgestemden en dat is erg bijzonder.

Maar het allermooiste wat ik in deze tijd heb gemanifesteerd is de samenwerking die ik met Cynthia ben aangegaan voor het schrijven van een uitgebreid werkboek over deze cursus. Man, je wilt niet weten hoe blij en dankbaar ik ben voor deze geweldige kans. Ik had dit idee na de eerste ronde en heb de stoute schoenen aangetrokken en Cynthia een mail gestuurd met daarin mijn idee. Hoe magisch dat zij precies hetzelfde idee had, maar nog niet de juiste persoon hiervoor gevonden had. Ze had haar idee uitgesproken tegen Dennis en niet veel later ontving ze mijn mail met ditzelfde plan. Onze ideeën kwamen dus heel mooi samen. En weet je? Ik heb het echt helemaal zelf gedaan. Ik heb mijn verlangen het universum ingestuurd en ik heb precies gekregen wat ik wilde. Hoe gaaf is dat?

Ja, ik was van te voren best een beetje sceptisch. Ik geloofde er wel in, maar was niet overtuigd dat de wet daadwerkelijk voor me werkte. Ik bedoel, ik wil wel vaker iets, maar dat kwam echt niet altijd uit. Nu begrijp ik ook waarom dat zo is. Ik wilde het wel, maar ik gelóófde het niet. Ik geloofde niet dat ik de kracht had om te bereiken wat ik wilde. Ik had last van oude geloofssystemen die me ervan weerhielden om er volledig in op te gaan. In de cursus leer je hoe je deze systemen kunt shiften en nieuwe systemen eigen kunt maken.

Dit programma en de wijze lessen van Cynthia hebben mij ervan overtuigd dat het echt waar is en dat het zo simpel is. Niet simpel in de zin van met je armen over elkaar afwachten totdat het naar je toe komt, maar wel simpel als in actie ondernemen vanuit de juiste intentie. Je voelt dat in je lichaam wanneer je actie moet ondernemen. Tenminste, bij mij werkt dat zo.

Ik weet dat ik hierin nog maar aan het begin sta en dat ik nog heel veel te leren heb. Zo vind ik het bijvoorbeeld lastig om te mediteren. Het is een verhaal dat ik mezelf vertel: ‘Ik heb daarvoor geen geduld, ik ben geen zweverig type die op een matje in kleermakerszit zit te hummen, ik kan dat niet’. Gelukkig heb ik een goede tip gekregen voor een informatieve serie op Netflix en deze is leuk en makkelijk te volgen. Ik ga het dus zeker leren. Het vergt gewoon wat meer tijd.

Wat ik je als tip wil meegeven is dat je je open moet stellen voor de magie van de wet en dat er dan de mooiste dingen gebeuren. Geef het tijd, geef jezelf tijd en geniet van het proces. Dat is het mooiste wat er is. Ik ben overtuigd van de wet. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb met mijn ervaring en dat je hiermee misschien zelf ook aan de slag wil! Heel veel plezier gewenst!

“Let the MAGIC begin”
Ellen Kusters

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.